PLDM: Poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică

0 31

PLDM anunță, printr-un comunicat, că a luat act de faptul că „PAS a respins invitația la dialog în vederea creării unui bloc electoral, un dialog extrem de necesar și încurajat de Partidul Popular European”.

Totodată, „PLDM apreciază drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea creării unui bloc, propunere discutată pe larg în interiorul PLDM și adoptată de Biroul Permanent Central, cu participarea tuturor președinților de organizații teritoriale”.

PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual.

„Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin. PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale. PLDM va acționa în continuare în conformitate cu deciziile forurilor sale de conducere”, se mai arată în comunicatul PLDM.

Amintim că, PLDM a expediat o invitație în adresa PAS și Platforma DA „în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate”.

Ulterior, ambele partide au venit cu reacții.

PAS a sugerat că propunerea este una întârziată, așa cum partidul are deja candidat la alegeri.

Platforma DA a luat act de inițiativa PLDM și a adus aminte că încă din 2016 a fost pentru unificarea forțelor de dreapta, iată de ce a și sprijinit un candidat unic pro-european. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata