Politicienii chinezi vor introducerea orelor de “romantism și căsătorie” și eliminarea celor de limba engleză

0 25

Cea mai importantă conferință politică din China s-a reunit în această perioadă, printre propunerile înaintate fiind și introducerea “orelor de romantism și căsătorie”

în școli, folosirea sistemului de credite sociale pentru a pedepsi persoanele care abandonează animale de companie și eliminarea orelor obligatorii de engleză, potrivit The Guardian.

Propunerile au fost făcute de delegați de la conferința populară de consultare politică a Chinei,

una dintre cele două mari întruniri politice ce au loc în Beijing în această săptămână.

În vreme ce marea parte a atenției este pe marile anunțuri geopolitice și naționale, propunerile pentru politici sociale au atras interesul, online, din partea populației.

Guvernul Chinei se confruntă cu o criză a populației îmbătrânite, scăderea ratelor de natalitate și de căsătorii și creșterea ratei divorțurilor.

Conducerea de la Beijing își dorește să rezolve această problemă prin setarea unor ținte demografice și creșterea vârstei de pensionare.

Săptămâna aceasta, delegatul Yu Xinwei a propus ore obligatorii în mediul universitar pentru a întări “educația emoțională” în relații.

“Cunoștințele majorității studenților privind emoțiile și sexul sunt la nivelul cunoștințelor despre fiziologia actului sexual.

Când se confruntă cu probleme emoționale sau romantice sunt predispuși să devină turbați, să piardă controlul, chiar să comită infracțiuni”, a spus Yu.

Propunerea are susținere pe rețelele sociale din China, unii chiar sugerând ca orele să fie predate mai devreme, în liceu.

Un hashtag despre acest subiect a fost văzut de aproape jumătate de miliard de ori și republicat de 22.000 de ori.

O altă propunere care a atras atenția leagă deținerea unui animal de companie de controversatul sistem de credite sociale.

Dai Junfeng, secretarul general al Asociației Islamice din provincia Yunnan, a declarat în fața reuniunii că există probleme majore privind controlul maidanezilor

și că abandonarea animalelor domesticite este un factor contributor. Dai a cerut microciparea animalelor pentru a identifica stăpânii.

“În același timp acest lucru poate fi conectat la sistemul de credite civile și să includă abandonarea animalelor domestice în registrul de credite negative”, a spus el.

Un hashtag de pe rețeaua Weibo privind acest subiect a fost vizionat de aproape 100 de milioane de ori, mulți fiind în favoarea propunerii,

în vreme ce unii erau îngrijorați că sistemul merge prea departe.

Un alt membru al nomenclaturii comuniste, Xu Jin, a afirmat că dorește mai multe ore de chineză și matematică în școli și eliminarea orelor obligatorii de limba engleză.

Acesta și-a motivat propunerea prin faptul că învățarea limbii engleze este „utilă doar unei minorități restrânse”,

date fiind evoluțiile dispozitivelor și programelor de traducere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata