Pompierii atenționează: Există pericolul incendiilor de vegetație

0 15

În contextul în care a fost emis un nou cod galben de caniculă valabil pe tot teritoriul țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre pericolul incendiilor de vegetație în perioada caniculară.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate de IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în de 20 situații pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raioanele Cantemir, Basarabeasca, Cahul, Dubăsari, Taraclia dar și municipiul Chișinău.

„Un incendiu care a afectat peste 2 ha de vegetație a fost înregistrat pe 15 iulie în localitatea Lărguța, raionul Cantemir. Pentru lichidarea acestuia a fost necesară intervenția pompierilor. Tot salvatorii, au stins focare de ardere pe suprafețe din raionul Basarabeasca, dar și localitatea Leca din Cantemir”, se arată în comunicatul IGSU.

Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, angajații IGSU au stins peste 8 ha de vegetație aprinsă și gunoi. În context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer.

„Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și vânt poate duce la incendii de proporții, în special dacă focarele se află în preajma spațiilor forestiere sau culturilor cerealiere”.

Cetățenii sunt indemnați ca în situațiile să apeleze de urgență Serviciul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata