Povestea tulburătoare a unei fete de 24 de ani, supraviețuitoarea unei erupții vulcanice. Traumele cu care a rămas Stephanie

0 91

O tânără de 24 de ani a supraviețuit unei erupții teribile a unui vulcan în Noua Zeelandă, suferind arsuri pe 70% din corp.

Cu o voință foarte puternică, Stephanie Browit a prezentat în public progresele pe care le-a făcut în recuperarea rănilor adânci care au marcat-o pentru toată viața.

Fata se numără printre cei 26 de supraviețuitori ai erupției vulcanice din Insula Albă, din decembrie 2019, însă sora ei, Krystal, și tatăl, Paul, nu au supraviețuit, relatează Daily Mail.

Atunci, 47 de oameni au rămas blocați pe insulă la momentul erupției vulcanului. Explozia a fost deosebit de violentă, aruncând în aer pietre, cenușă, lavă și abur cu temperaturi și de 300 de grade Celsius.

Foarte optimistă, fata de 24 de ani a început să țină un jurnal în imagini despre recuperarea după groaznicele arsuri. Ea este nevoită să poarte o mască compresivă pentru tratarea leziunilor de pe față, câteva degete de la mâini i-au fost amputate, iar picioarele i-au fost și ele arse.

Stephanie ține un jurnal în imagini despre recuperarea ei.

Fata a avut însă tăria să publice pe Instagram fotografii cu progresul obținut în recuperarea rănilor de pe picioare, în trei etape, începând cu luna aprilie.

„Culoarea pielii se îmbunătățește uimitor și sunt fericită să văd asta. Încep să observ părți de pe picioare cu pielea care redevine moale și suplă, așa cum ar trebui să fie. Orice semn de îmbunătățire mă motivează puternic, pentru a merge mai departe și a rămâne puternică și încrezătoare” a scris Stephanie Browit pe rețeaua de socializare.

„Este uimitoare capacitatea de recuperare a corpului uman, trebuie să fim recunoscători pentru trupurile noastre și cât pot ele să suporte” a mai spus Stephanie, care a petrecut șapte luni în spital după erupția vulcanului.

Tatăl a rugat pompierii să-i salveze întâi fetele

Imediat după explozie, când au ajuns salvatorii la locul tragediei, tatăl ei i-a rugat să le salveze întâi pe fete. Stephanie a supraviețuit, dar sora ei Kristal murise, iar tatăl lor a decedat ulterior, la spital.

În ciuda lunilor care au trecut, fata își amintește erupția „ca și când ar fi fost ieri”.

„Sincer, pe 9 a fiecărei luni, inima o ia la galop, corpul parcă înțepenește și amintirile despre acele groaznice momente mă năpădesc” a mai scris Stephanie pe Instagram.

„Devin nervoasă, urăsc asta atât de mult, pentru că nu mi-e deloc ușor. Mă doare din ce în ce mai mult când mă gândesc cât timp a trecut de când nu i-am mai văzut pe tatăl și pe sora mea”.

Fata spune că ar vrea să întoarcă timpul înapoi pentru a-și ajuta tatăl și sora să scape din calea vulcanului dezlănțuit.

„Vreau să le mulțumesc tuturor pentru bunătatea, atenția, compasiunea și sprijinul permanent pe care l-am primit și care au reușit să-mi aducă un zâmbet, măcar pentru o secundă” a încheiat tânăra.

Insula Albă nu este locuită, și înainte de tragedie era vizitată de aproximativ 18.000 de turiști pe an. A mai fost o erupție în 2016, dar s-a produs noaptea, când nimeni nu se afla pe insulă, astfel că nu au existat victime.

Vulcanologii au avertizat însă de riscul unei iminente erupții, cu șase zile înainte, pe 3 decembrie 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata