PPDA a depus astăzi trei sesizări privind anularea unor proiecte de legi și hotărâri ale Parlamentului din 3 decembrie

0 53

Platforma Demnitate și Adevăr a depus astăzi trei sesizări privind anularea unor proiecte de legi și hotărâri ale Parlamentului din 3 decembrie.

Este vorba de două legi votate în ambele lecturi – cea cu privire la transferarea SIS în subordinea Parlamentului și cea prin care a fost anulat documentul de transferare a terenul fostului stadion republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA. De asemenea, a fost contestată hotărârea Legislativului prin care a fost modificată componența Biroului permanent al Parlamentului.

Totodată, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău a precizat că au fost pregătite contestații și în privința unui pachet de legi controversate, precum cea cu privire la funcționarea limbilor, modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, statutul Găgăuziei. Acestea însă vor putea fi depuse doar după aprobarea legilor în ambele lecturi.

Dinu Plângău a solicitat ca la ședința de astăzi a Parlamentului să fie repuse în discuție proiectele legilor bugetului, pentru că în caz contrar acestea vor fi considerate viciate.

Amintim că la 3 decembrie deputații PSRM și cei ai Platformei „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul Șor au votat mai multe inițiative legislative controversate, precum și proiectele bugetului pentru anul viitor, ceea ce a provocat proteste ale opoziției, care au dus la altercații în Parlament.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata