PPDA cere convocarea Parlamentului şi pregăteşte o moţiune simplă împotriva activităţii MAI

0 63

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea Parlamentului și audierea în cadrului ședinței a șefului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Pavel Voicu și a șefului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandr Esaulenco. Anunțul a fost făcut de către deputații Alexandr Slusari și Dinu Plîngău, joi 8 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Deputații Platformei DA au prezentat trei documente. Dinu Plîngău a venit cu mai multe precizări și a spus că primul document reprezintă cererea de convocarea a ședinței Biroului permanent al Parlamentului pentru a fi stabilită data ședinței, al doilea document reprezintă moțiunea simplă asupra activității MAI, iar al treilea document ține de înaintarea unui vot de neîncredere șefului SIS.

„Sunt mai multe întrebări față de acești domni…Este un final tragic la toate jocurile ale lui Igor Dodon de a tranzacționa țara. Societatea a închis ochii la cedările unilaterale. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost a cincea răpire. A jucat Igor Dodon cu focul și „daigralsea”. Acum ce urmează, niciun cetățean al Republicii Moldova nu se poate simți în siguranță. Este grav ceea ce se întâmplă. Pe cine a pornit dosar MAI, de ce Guvernul nu a anticipat aceste acțiuni. SIS după ce a filat opoziția și societatea civilă a identificat persoanele care a făcut aceasta. Vedem un „paralici” al instituțiilor statului. Nu este rost de adresat la președintele Igor Dodon pentru explicații, noi vom face acțiuni concrete. Sunt mecanismele parlamentare”, a declarat Alexandr Slusari.

Amintim că miercuri, 7 octombrie, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii polițistului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale regiunii transnistrene.

Cazul a avut loc în ieri dimineața, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Briefing de presă Alexandru Slusari și Dinu Plîngău – 8 octombrie 2020

Briefing de presă al deputaților Alexandru Slusari și Dinu Plîngău, Fracțiunea ACUM Platforma DA – 8 octombrie 2020

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Четверг, 8 октября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata