PPDA: „Oamenii trebuie să plătească doar pentru apa consumată, nu și pierderile de sistem care sunt incluse în facturi”

0 43

Oamenii trebuie să plătească doar pentru apa care o consumă, nu și pierderile de sistem care sunt incluse în facturi. Declarația îi aparține deputatului Vasile Năstase. Prin urmare, acesta a prezentat un proiect de lege care a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova cu privire la modificarea, amendarea Legii nr. 303 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

„Este un proiect de lege foarte important pentru oameni. Au fost mulți cetățeni care s-au adresat la consilierii CMC despre acest lucru. Esența modificării este următoarea: dacă acest proiect de lege va fi votat, atunci consumatorii vor achita doar ceea ce arată pe contorul lor de apă, nu și cheltuielile pentru pierderile de sistem care sunt incluse acum în facturi. Totodată, prin această lege, operatorii vor fi obligați să încheie contracte individuale cu consumatorii”, a menționat deputatul.

Potrivit lui, acesta este un proiect social, un proiect ce ține de restabilirea echității pentru cetățeni, care au dreptul să achite doar ceea ce consumă .

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata