PPDA susține ideea alegerilor anticipate, dar, totodată, atrage atenția asupra riscurilor în gestionarea crizelor generate de guvernarea PSRM

0 82

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) nu va propune niciun candidat la funcția de prim-ministru și pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Declarația a fost făcută de către vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, în urma consultărilor cu președinta țării, Maia Sandu, din 28 decembrie.

Potrivit acestuia, parlamentarii i-au transmis șefei statului îngrijorările formațiunii privind organizarea scrutinului parlamentar anticipat de către un guvern interimar, care ar putea favoriza fraudarea rezultatelor.

La discuții au participat deputații Alexandr Slusari, Igor Munteanu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Arina Spătaru, Vasile Năstase,

Dinu Plîngău, Victoria Roșca, Chiril Moțpan și Stela Macari.

„Platforma DA a reiterat poziția sa fermă și consecventă privind alegerile anticipate care trebuie să se producă în termeni cât mai proximi.

Am susținut viziunea doamnei președinte și am discutat mai multe probleme ce țin de gestionarea crizelor din țară, inclusiv sabotajul cras al fostei guvernări Dodon. Pentru noi nu a fost o surpriză. Am discutat riscurile legate de situația macrofinanciară bugetară, administrarea crizei pandemice, problemele agricultorilor

care au suferit din cauza calamităților. Toate problemele se agravează pe seama lipsei suportului partenerilor externi.

Pe fundalul evenimentelor care sunt acum în țară, sprijinul ar putea apărea tocmai în toamnă”, a declarat deputatul Alexandr Slusari.

Întrebați dacă ar susține vreo candidatură la funcția de premier al țării, deputații Platformei DA au respins categoric ipoteza.

„Noi ne vom da votul doar pentru alegerile anticipate, dar în situația în care să fie analizate toate riscurile și problemele.

Categoric nu propunem cadidaturi de prim-ministru. Rămâne la discreția doamnei Sandu să analizeze riscurile și să propună soluții”, a precizat Slusari.

Totodată, parlamentarul a atras atenția privind posibilitate fraudării alegerilor parlamentare anticipate.

„Probabilitatea organizării alegerilor anticipate de către un guvern incomplet și cu atribuții foarte limitate, dar cu poliția subordonată lui Voicu

și cu prim-ministru Gaiciuc, mai mulți delegați ai PSRM în teritoriu care se transformă în agenți electorali și putem să ne așteptăm la coruperea masivă a alegătorilor”,

a declarat Slusari.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata