Precizările Consulatului R. Moldova la Milano, în contextul turului II de scrutin din 15 noiembrie

0 43

Consulatul Republicii Moldova la Milano a venit cu precizări pentru cetăţenii R. Moldova care urmează să îşi exercite dreptul la vot la cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, ce se va desfăşura în data de 15 noiembrie, scrie tvrmoldova.md.

“Autorităţile italiene centrale au confirmat oficial că deplasarea şi accesul la secţiile de votare pentru alegerile preşedintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie, va fi PERMISĂ cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv în zonele cu circulaţie restricţionată (zonele portocalii şi roşii) cu prezentarea obligatorie a declaraţiei pe proprie răspundere (autodichiarazione) către organele de poliţie la efectuarea controlului”, se spune în comunicatul misiunii diplomatice.

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere (autodichiarazione) poate fi scărcată de pe următorul link https://www.interno.gov.it/it/notizie/line-modulo-autodichiarazione-spostamenti?fbclid=IwAR2wiaViVWlRry3NjrQPaad1QQGPdg5x5-COYRnL5QU4W1L3HGLUhtrs1VQ sau poate fi solicitată direct de la funcţionarul de poliţie în momentul efectuării controlului.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
“În declaraţia pe proprie răspundere (autodichiarazione) trebuie să introduceţi datele personale, iar la motivul deplasării să fie indicat “voto Elezioni Presidenziali Moldova-15 novembre”. Declaraţia pe proprie răspundere (autodichiarazione) completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării. Reiterăm că nu există nici un impediment în deplasarea cetăţenilor R. Moldova către secţiile de votare în ziua de 15 noiembrie 2020, indiferent că Vă aflaţi în zonă roşie, portocalie sau galbenă”, susţine misiunea diplomatică.

Pentru alegerile prezidenţiale în Italia au fost deschise 30 de secţii de votare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata