Precizările Ministerului Educației, după ce în mai multe raioane din ţară a fost instituit cod roşu de COVID-19

0 129

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a menționat că instituțiile de învățământ din toată țară vor activa în continuare conform modelelor selectate, în contextul în care în mai multe raioane din ţară a fost instituit cod roşu de COVID-19.

Într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății este precizat că înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică ce vizează activitatea școlilor va fi coordonată în prealabil cu Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

“În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor – toţi elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 – pozitiv”. Clasa va continua studiile în regim online pentru perioada menţionată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul Educației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata