Premier Energy solicită creșterea tarifului la energia electrică

0 16

Compania „Premier Energy” solicită creșterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei /kWh.

Demersul a fost depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, transmite Știri.md.

În solicitarea sa, compania face trimitere la prețul de furnizare a energiei electrice aprobat recent pentru furnizorul central „Energocom” – 242 bani/kWh pentru perioada noiembrie-decembrie 2021 și 229 bani/kWh din 1 ianuarie 2022, cu o majorare de 96% și, corespunzător, 86%în raport cu prețul în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie 2021.

Astfel, noile prețuri aprobate duc la creșterea costurilor de procurare a energiei electrice. De asemenea, compania face trimitere și la evoluția prețurilor de tranzacționare a energiei electrice pe piața din Ucraina.

Contactat de Știri.md, purtătorul de cuvânt al companiei Premier Energy, Vasile Grebincea, a confirmat că compania a depus o solicitare în acest sens la ANRE.

„Premier Energy a prezentat la ANRE solicitarea privind prețurile de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali”, a menționat Vasile Grebincea.

Contactată de Știri.md, Galina Sanduța de la serviciul de comunicare al Agenției Naționale pentru Reglementare în energetică a menționat că ANRE a primit solicitarea Premier Energy.

„Conform legii, ANRE are la dispoziție 180 de zile pentru verificarea calculului. La moment suntem la prima etapă, când cererea abia a fost depusă”, a precizat Galina Sanduța.

Menționăm că, potrivit solicitării, noile tarife ar putea fi aplicate din 1 februarie.

Știri.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata