Preşedintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu liderul PDM, Pavel Filip. Despre ce au discutat

0 553

Președintele Ales al R.Moldova, Maia Sandu, a avut o îtrevedere cu președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip. Aceștia au discutat subiecte legate de Parlament și dizolvarea acestuia. Printre subiecteole discutat se regăsește și situația pandemică, dar și anticipatele.

„În cadrul procesului de dialog și informare cu diferite partide pe marginea crizei politice din parlament, Președintele ales Maia Sandu a avut o întâlnire cu Pavel Filip, liderul PDM, la care s-au discutat subiecte importante la nivel parlamentar, inclusiv subiectul dizolvării parlamentului. La întâlnire s-a discutat și despre situația sanitară și economică gravă din țară. Președintele ales Maia Sandu a accentuat necesitatea alegerilor anticipate care să permită cetățenilor să aleagă un parlament care să-i reprezinte și să aibă legitimitatea de a porni reformele necesare”, se arată într-o postare de pagina de Facebook a PAS.
Și liderul PDM a scris pe pagina sa de Facebook despre întrevedere. Acesta subliniază că Maia Sandu a mulțumit primarilor și susținătorilor PDM pentru sprijin în campanie electorală. Totodată, Filip a asigurat-o pe Sandu că poate conta pe PDM.
„Am avut astăzi o foarte bună discuție cu președintele ales Maia Sandu. Am apreciat că dna Sandu a mulțumit primarilor și susținătorilor PDM pentru sprijin în campanie electorală și am asigurat-o că PDM rămâne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern și european. Am discutat și despre gestionarea proastă a pandemiei și despre evoluțiile negative la acest subiect: numărul mare de cazuri noi, lipsa locurilor în spitale și insuficiența lucrătorilor medicali. Am discutat crearea unui grup de lucru pe platformă parlamentară, care să vină cu soluții urgente și imediate. Întrucât noi am trecut deja printr-o resetare a partidului, care s-a curățat de elemente toxice, am asigurat-o pe dna președinte că vom sprijini în continuare orice inițiative de curățare a clasei politice. A fost o discuție productivă. I-am urat succes dnei președinte în mandatul responsabil pe care îl are!”, a scris Filip.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata