Președintele CEC: După primul tur, la MAI au fost înregistrate 240 de plângeri privind transportul organizat al alegătorilor

0 42

Un deputat din Parlamentul R.Moldova a depus o sesizare la CEC privind transportarea organizată la urne a alegătorilor aflaţi în diaspora. Declaraţia aparţine preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil care, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, a mai menţionat că deputatul a depus sesizarea pe marginea unor fotografii apărute în spaţiul virtual.

Din poze se vede informarea pentru mobilizarea la urne şi organizarea de tranport. Alte aspecte nu putem să constatăm la momentul respectiv”, a spus Dorin Cimil.

Preşedintele CEC a menţionat că, potrivit informaţiilor parvenite de la Ministerul de Interne, pe faptul transportului organizat al alegătorilor la urne au fost înregistrate 240 de plângeri.

Dintre acestea, 190 de pângeri urmează a fi instrumentate sub aspect administrativ şi penal. O parte dintre evenimentele sesizate în plângeri nu s-au adeverit, ceea ce înseamnă că au încetat procedurile administative. Urmărim să vedem cum vor fi derulate celelalte cercetări, dar, din punct de vedere administrativ şi penal, acestea durează în timp. Vom fi atenţi să urmărim finalitatea”, a spus preşedintele CEC.

Dorin Cimil a mai declarat că se va urmări cine a fost beneficiarul şi cine a comandat aceste transporturi organizate, atât din stânga către dreapta Nistrului, cât şi în alte părţi ale R.Moldova.

Important pentru noi este să fixăm aceste cazuri, să avem o atitudine promptă şi competenţă asupra acestor acţiuni şi, în limita competenţelor, să penalizăm persoanele care se fac vinovate de asemenea acţiuni”, a spus Dorin Cimil care a mai adăugat că a cerut de la Ministerul de Interne informaţii corecte despre cercetarea acestor fraude.

Pentru noi este important să existe o penalizare prin instanţa de judecată”, a precizat Dorin Cimil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata