Președintele Dodon, apostrofat de maestrul Doga: “Credeam că construim un stat democratic…”

0 173

Maestrul Eugen Doga a venit cu o replică către șeful statului, după ce acesta l-a avertizat cu demisia pe ministrul Educației Culturii și Cercetării pentru că și-a permis să-i facă observație în public pentru că nu a purtat mască și nu a respectat distanța socială atunci când a vizitat câteva școli din țară. Într-o postare pe Facebook, compozitorul a scris că pe timp de pandemie nu se poate umbla fără măști și nu e corect să se întindă mâna în mod demonstrativ fără protecție.

„Eu credeam că din anii 90 noi construim un stat democratic pentru toți cetățenii cu aceleași drepturi egale, dar și cu aceleași obligații pentru fiecare din ei. Dar azi vedem că nu e chiar așa. În lume e epidemie, mor mii de oameni, milioane stau în spitale, unde am nimerit și eu cu familia. Avem medici de minune, bine pregătiți care zi și noapte luptă pentru viețile noastre, deseori jertvind propria sa viață. Iar pe ecrane vedem numai lupte politice, pe care virușii nici nu le iau în seamă. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării azi este un gigant care cuprinde aproape toate sferele principale: învățământul și cultura după comasarea a două ministere. Se cere și o muncă gigantică pentru a dirija această instituție în condițiile epidemiologice și finanțări la minimum. Dar și ciocniri permanente. Ministrul Igor Șarov luptă pentru respectarea regulelor sanitare elementare întărite de Guvernul Republicii, de către toată lumea de la cel mai înalt vârf și până la un elev ori profesor de școală: măști, distanță, igienă. Pentru noi din copilărie erau exemple – părinții. Dacă se pretinde a fi părintele națiunii, atuci și răspunderea ar trebui să fie adecvată. Nu se poate umbla fără măști, a întinde mâna în mod demonstrativ fără protecție, a trece cu tăcerea despre ajutorul umanitar din toate părțile lumii, a promite ceia ce nu se face. În ce stare psihologică poate conduce un ministru, care a și uitat de drumul acasă, când i se spune la TV Prime, că “Dacă aș dori, atunci Șarov ar zbura din funcție chiar mâine. Numai că i-a făcut observație omului de vârf? Ori mai sunt și excepții?”, a precizat Eugen Doga într-o postare pe Facebook.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a arătat indignat de faptul că Igor Dodon a apărut fără mască de protecție, în fața unor elevi din raionul Drochia.

Ulterior Președintele R.Moldova, Igor Dodon a venit cu amenințări în adresa ministrului, spunând că, dacă ar dori, atunci Șarov ar zbura din funcție “chiar mâine”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata