Președintele Dodon, DECONSPIRAT de la București? „Convenea cu Plahotniuc să fie suspendat… Încearcă să-și fabrice imaginea omului care s-a „BĂTUT” cu Plahotniuc. Va ajunge să spună că și imaginile cu pungile cu BANI sunt trucate…”

0 766

Președintele Igor Dodon ar fi convenit cu Vlad Plahotniuc suspendările sale din funcție, iar acum puțini îl vor crede, așa cum declară, că „a luptat” cu oligarhul cel rău. Declarația îi aparține analistului politic de la București, fostul consilier prezidențial, Cristian Hrițuc, scrie ziarulnational.md.

Sursa citată face trimitere la un interviu acordat de Igor Dodon pentru Agenția „Agerpres”, în care președintele s-a plâns că în primii ani de mandat a luptat cu regimul oligarhic. „Au fost doi ani şi jumătate, prima jumătate de mandat, a fost lupta cu regimul oligarhic de la Chişinău, când preşedintele ţării era suspendat din funcţie pentru a semna ceea ce convenea guvernării oligarhice”, declara șeful statului pentru agenția de știri de la București.

„Și acum adevărul: Dodon a fost suspendat temporar pentru:

– refuza să semneze legea antipropaganda rusă. Refuza să semneze legea privind marcarea concomitentă a zilei de 9 mai atât ca Ziua Victoriei, cât și ca Ziua Europei;

– desemnarea unui ministru proeuropean, pro-NATO, pentru funcția de Ministru al Apărării;

– desemnarea altor miniștri, nu voia să aprobe o remaniere.

Acestea au fost motivele pentru care Igor Dodon a fost suspendat temporar. De aici și până a spune că tovarășul președinte s-a bătut cu regimul lui Plahotniuc e cale lungă. Nu mai vorbim și de cazurile în care Dodon convenea de comun acord cu Plaha să fie suspendat, pentru a arăta Moscovei că el se opune, dar nu are pârghii”, precizează Hrițuc.

În opinia analistului de la București, „Dodon își permite acum să mintă, să falsifice realitatea, încercând să fabrice imaginea omului care s-a „bătut” cu Plahotniuc”.

„Probabil va ajunge să spună că și imaginile cu pungile cu bani sunt trucate și nimic din ce am văzut cu toții nu este adevărat. Cât despre banii pe care îi primea de la Plahotniuc în momentul în care l-a părăsit pe Voronin și și-a înființat PSRM, a trecut prea mult timp. Domnule președinte, poate memoria colectivă e scurtă, dar asta nu înseamnă că nu mai există ziariști, analiști care nu se pot uita în arhivă. Și nu uitați, memoria instituțională a României nu este deloc scurtă…”, a conchis fostul consilier prezidențial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata