Președintele interimar al CSM, Anatol Pahopol și-a dat demisia

0 92

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Anatol Pahopol, și-a dat demisia. Cererea acestuia a fost prezentată în cadrul ședinței de marți, 22 septembrie. „Nu mai am dreptul moral mai departe să exercit interimatul funcției”, a spus Anatol Pahopol.

„În ultima săptămână, de două ori au avut loc declarații publice ale unor membri ai CSM care au criticat activitatea mea în calitate de președinte. Am încercat să discutăm aceste probleme. La 1 septembrie 2020, un deputat al Parlamentului, dl Plîngău, a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) cu privire la constituționalitatea legii, conform căreia am fost detașat la CSM. Ieri, pe data de 21 septembrie, nu a ajuns un singur vot ca să fie suspendată legea. Indiferent de rezultatul examinării sesizării, consider că nu am dreptul moral mai departe să exercit interimatul funcției”, a declarat Anatol Pahopol.

Amintim că, în mai 2020, Parlamentul a modificat legea, astfel încât un membru supleant să poată ocupa funcția vacantă de membru CSM, până la convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. În urma acestei modificări, judecătorul Anatol Pahopol a devenit membru al Consiliului, fiind numit președinte interimar al instituției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata