Pretendenții la funcția de președinte al țării pot crea grupuri de inițiativă. Îndemnul lui Igor Dodon pentru candidați

0 29

Începând de astăzi, pretendenții la funcția de președinte pot să inițieze crearea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor, în vederea înregistrării candidaturii la scrutin. În context, președintele Igor Dodon a dat asigurări că autoritățile vor organiza un proces democratic și transparent. Într-un briefing din 1 septembrie, el a făcut îndemn către viitorii candidați să dea dovadă de corectitudine și să respecte legea.

„Începând de astăzi se dă start proceselor electorale pentru alegerile prezidențiale. Candidații pot să inițieze crearea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor. Vreau să mă adresez către toți candidații. Vă chem la corectitudine. Autoritățile vor asigura un proces democratic, transparent. Înțelegem lupta politică, că veți face fiecare campania sa. Eu mă adresez să fim corecți, să nu trecem norma legală”, a declarat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a îndemnat partenerii internaționali să delege observatori pentru alegerile prezidențiale.

„Vin cu un îndemn către partenerii de dezvoltare să delege observatori pentru aceste alegeri. Vom face tot posibilul pentru ca aceste alegeri să corespundă standardelor internaționale”, a declarat șeful statului.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata