Prețul la gaze ne va arde crunt la buzunare! Un metru cub va costa mai mult de 6,20, anunță premierul Natalia Gavriliță

0 111

Prim-ministrul Natalia Gavriliță a făcut anunțul momentului – prețul unui metru cub de gaze va depăși șase lei, cu doi lei mai mult decât în prezent. Și asta în cel mai bun caz, anunță autoritățile.

Premierul spune că o decizie finală în acest sens va lua ANRE după ce Moldovagaz va prezenta calculele făcute în baza noului preț de achiziție și va cere ajustarea tarifelor.

Gavriliță a mai spus că majorarea tarifului va fi determinată de prețul de achiziție mai mare pe care-l achită Republica Moldova, dar și de unele devieri financiare care ar putea fi incluse în tarif.

„Moldovagaz face calculele și va merge la ANRE cu solicitare de tarif în baza costului pe care-l achită. Există devieri financiare și rata recuperării lor poate fi mai lungă sau mai scurtă”, a spus Gavriliță.

Republica Moldova achită Gazprom-ului pentru luna noiembrie suma de aproximativ 450 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale. În prezent, tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici este de 4,20 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata