Prețurile produselor din fâină se majorează. Alexandru Slusari: Cine va răspunde, Dodon, Perju, Voicu sau Vaja Jashi?

0 80

Făina s-a scumpit și încep să fie majorate prețurile la producția de panificație. Astfel, combinatul de panificație din Taraclia Milina deja a mărit prețul la produsele sale fabricate din făină de categoria 1 și 2 de la 2 la 7%, scrie punctul.md.

Potrivit Platformei DA, ei au avertizat de multiple ori asupra insuficienței de grâu în Republica Moldova și a insistat asupra interdicției exportului de grâu, cel puțin, a celui eliberat din rezerva de stat.

Alexandr Slusari s-a adresat de mai multe ori guvernului și președinției să intervină urgent în procesul de salvgardare a securității alimentare a statului. După această primă scumpire anunțată de combinatul din Taraclia, pe care Alexandr Slusari o numește „prima rândunică”, deputatul se întreabă cine își va asuma responsabilitatea:

„Vreau să știu cine va răspunde? Dodon, Perju, Voicu, care strigau că este grâu suficient în țară sau Vaja Jashi și alți lobbyști externi ai exportului de grâu din rezerva de stat? Importantă ar fi reacția imediată a doamnei președinte, la care noi am apelat nu o singură dată.”, a declarat Slusari.

Alexandr Slusari mai spune că acum e nevoie de susținut funcționarii din autoritățile statale, care de unii singuri luptă pentru asigurarea securității alimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata