Prima declarație a lui Igor Dodon după închiderea secțiilor de votare din țară

0 99

Candidatul independent la funcția de președinte, Igor Dodon, care este susținut de Partidul Socialiștilor, a mulțumit alegătorilor care și-au dat votul pentru el. De asemenea, președintele în exercițiu le-a mulțumit organelor de drept și reprezentanților Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru felul cum a fost organizat și monitorizat procesul electoral, scrie sursa citată.

Igor Dodon a atras atenția că scrutinul a fost organizat în condiții deloc simple, însă, în opinia sa, acesta corespunde normelor democratice.

„Vreau să vă asigur că nu veți regreta pentru acest vot. În calitate de președinte și candidat la funcția de președinte, vreau să mulțumesc tuturor angajilor din instituțiilor de stat, membrilor CEC, secțiilor de votare, colaboratorilor organelor de drept care au făcut tot posibilul și au asigurat un scrutin, în opinia noastră, corect, liber și democratic. Mai aveți de muncă câteva ore, trebuie numărate toate voturile, dar vă mulțumesc pentru profesionalism”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că secțiile de votare din Republica Moldova s-au închis la ora 21:00, însă programul unora dintre ele poate fi prelungit cu cel mult două ore, în cazul în care nu toți alegătorii au reușit să își exercite dreptul la vot. Prezența la vot la ora 21:00 constituie 42,7%, adică peste 1,2 mln de oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata