PRO Moldova o cheamă la raport pe Viorica Dumbrăveanu: Avem multe întrebări

0 73

Pro Moldova a solicitat în cadrul unui briefing ca ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, să fie chemată la audieri în plenul Parlamentului. Potrivit deputatului Ruxanda Glavan autoritățile au gestionat prost criza provocată de coronavirus și nu și-au respectat promisiunile față de medicii care luptă pentru viața pacienților bolnavi de COVID-19.

“Constatând pierderea totală a controlului asupra infecției cu coronavirus din partea Guvernului și creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, recent și în rândul studenților, elevilor, profesorilor, a lucrătorilor medicali, o invităm astăzi la audieri pe ministra Sănătății, avem multe întrebări la care așteptăm răspunsuri”, a menționat Ruxanda Glavan.

Totodată, PRO Moldova a venit cu un apel către guvernare.

“Opriți imediat măsurile represive și demotivante îndreptate împotriva eroilor în halate albe”, a precizat deputatul PRO MOLDOVA.

De asemenea, Ruxanda Glavan a spus că PRO MOLODOVA a înaintat amendamente la proiectele de legi parvenite de la Guvern, pentru păstrarea indemnizației de 16.000 de lei, introducerea indemnizației unice de 100.000 de lei pentru familiile în care a decedat un angajat din sistemul de sănătate și realocarea banilor blocați pentru proiectele electorale în scopul dublării salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate începând cu 1 septembrie.

Amintim că proiectul de lege prin care ar putea fi anulate indemnizațiile unice de 16 mii de lei a fost aprobat la ședința de săptămâna trecută a cabinetului de miniștri. De altfel, prevederea se regăseşte într-un proiect de lege care nu are nimic în comun cu acest subiect.

Ședința de Guvern a fost anunțată târziu, iar ordinea de zi a fost publicată când miniștrii erau deja în sală. Documentul adoptat se referă, printre altele, și la abrogarea articolului 6 din legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Acesta stabilește că mai mulți angajați care luptă în prima linie cu noul virus și s-au infectat la locul de muncă vor primi o indemnizație unică în mărime de 16 000 de lei. În nota informativă a documentului se menționează că banii vor fi redistribuiţi pentru susţinerea salariaților, în contextul pandemiei de coronavirus. Proiectul va ajunge și pe masa deputaților.

Briefing de presă Ruxanda Glavan – 10 septembrie 2020

Briefing de presă al deputatei Ruxanda Glavan, grupul parlamentar PRO MOLDOVA, înainte de ședința plenară din 10 septembrie 2020

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Среда, 9 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata