Procuratura Generală privind cazul polițistului răpit la Camenca

0 155

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului, inițiat ieri pe faptul „răpirii unei persoane” și „uzurparea de calități oficiale”. Continuarea urmăririi penale a fost încredințară Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit unui comunicat publicat pe 8 octombrie de Procuratura Generală, decizia a fost luată reieșind din complexitatea acestui caz.

În aceeași ordine de idei, procurorul general a dispus formarea unui grup complex de urmărire penală în care, pe lângă procurori specializați, au fost incluși și procurori din cadrul Procuraturii din Florești, ofițeri de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI, ofițeri de investigații din cadrul INI al MAI și ofițeri de investigații din cadrul SIS care urmează să asigure o anchetă eficientă pe acest caz în vederea identificării, reținerii și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Amintim că, pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Tot astăzi, Platforma DA și PAS au cerut convocarea, de urgență, a ședinței plenare a parlamentului. Totodată, Platforma DA a anunțat că va depunde o moțiune simplă de cenzură contra ministrului de Interne, Pavel Voicu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata