Procurorii anticorupție cer suspendarea din funcţie a prodecanului de la USEM

0 57

Procurorii anticorupție cer suspendarea din funcţie a prodecanului Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USEM, cercetată pentru trafic de influenţă.

Demersul a fost expediat pe numele rectorului USEM, iar motivul invocat în solicitare este cel de a nu prejudicia mersul anchetei și de a nu influenţa martorii.

Potrivit CNA, suspendarea femeii din funcţie nu îi încalcă prezumția de nevinovăție, dar este o măsură preventivă şi provizorie. Prodecanul facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reținut marți de către ofițerii CNA după ce a fost denunțat de o studentă.

Femeia i-ar fi cerut 3000 de lei în schimbul tezei de licenţă. Ca să evite transmiterea directă a banilor, lectorul i-a sugerat fetei să-i achite una din ratele lunare pentru telefonul mobil în valoare de aproximativ 28 de mii de lei.

Iniţial, prodecanul a fost reţinut pentru 72 de ore. Procurorii au fost însă nevoiţi ulterior să emită o ordonanţă de cercetare în stare de libertate, pentru că bănuita a invocat probleme de sănătate. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă de până la 200 de mii de lei sau până la șase ani de pușcărie.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata