Procurorii anticorupţie vor cere astăzi instanţei de judecată arestarea preventivă a trei figuranţi în dosarul Sfântul Lazăr

0 54

Procurorii anticorupţie vor cere astăzi instanţei de judecată arestarea preventivă a 3 figuranţi în dosarul Sfântul Lazăr. Este vorba despre directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Informația a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina instituției.

Alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

Şedinţa va avea loc la ora 11.00, la judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Amintim că șase persoane, dintre care şeful, adjunctul, contabilul şi alţi angajaţi ai administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău, au fost reţinute de CNA şi procurorii anticorupţie. Reţinerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie, toate cele 6 persoane fiind bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare la cimitir.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata