Procurorii au renunțat la învinuirea adusă fostului deputat Iurie Bolboceanu

0 53

Procurorii au renunțat la învinuirea de ”trădare de Patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că procurorii au solicitat achitarea ex-deputatului.

O decizie în acest sens urmează să fie pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău la data de 16 octombrie 2020.

Potrivit PG, această cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020.

“Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova”, menționează PG.

Menționăm că, Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău l-a achitat și a dispus reexaminarea dosarului.

“La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea. Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate”, mai subliniază PG.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata