Procurorii cer 30 de zile de arest pentru ex-ministrul apărării Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI

0 46

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari. Demersul este examinat la această oră de către Judecătoria Ciocana.

Fostul şef al IGP a fost adus în instanţă de mascaţi şi nu a făcut declaraţii înainte de şedinţă. Pânzari a fost reţinut vineri de procurorii PCCOCS şi ofiţerii SIS pentru 72 de ore.

El este vizat în dosarul fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Într-un mesaj pe Facebook, transmis prin intermediul familiei sale, Pînzari a spus că nu a încălcat legea şi că va colabora cu anchetatorii. În dosar mai figurează preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, şeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și inspectorul de la Poliția de Frontieră, Ion Cojocaru.

Cei 3 au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, divulgarea secretului de stat, fals în acte publice, delapidarea averii statului și trecerea ilegală a frontierei. Direcția 5 din cadrul INI a fost desființată în 2019 pe motiv că ar fi fost creată pentru a urmări anumite persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata