Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM a fost reţinută de CNA. Ar fi obligat o studentă să-i achite creditul pentru telefon

0 226

Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM a fost reţinută de CNA. Aceasta ar fi obligat o studentă să-i achite creditul pentru telefon în schimbul tezei de licenţă.

Prodecana a fost reţinută astăzi, în urma unui denunţului depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru a o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

În denunţul recepţionat, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din capitală. Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata