Profesoriii care muncesc peste normă, în condiţiile pandemiei de COVID-19, vor fi plătiţi suplimentar

0 81

Profesoriii care muncesc peste normă, în condiţiile pandemiei de COVID-19, vor fi plătiţi suplimentar. Guvernul a alocat peste 105 milioane de lei pentru a achita salariile dascălilor care petrec zilnic mai mult timp în faţa elevilor.

Este vorba de 3 539 de cadre didactice, din 305 instituţii de învăţământ. Potrivit documentului aprobat de Guvern, majoritatea dascălilor vor lucra, maxim, o normă şi jumătate. Cadrele didactice din învăţământul artistic pot avea, însă, zilnic de două ori mai multe lecţii.

Proiectul de lege avizat de Guvern se referă la suplimentarea lefurilor profesorilor pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Documentul urmează să fie trimis Parlamentului spre aprobare. În total, în ţara noastră sunt 1 224 de instituţii de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Majoritatea dintre acestea, peste şapte sute, activează după modelul unul, care presupune prezenţa fizică a elevilor la lecţii.

Alte peste 260 de şcoli au combinat câteva modele de învăţare, iar elevii din peste 100 de şcoli studiază în două schimburi. Nicio instituţie de învăţământ nu a ales modelul care presupune învăţarea exclusiv online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata