Protestele din centrul Capitalei ar putea continua: Anunțul organizatorilor

0 112

Opoziţia moldovenească a finalizat acţiunea de protest în centrul Chişinăului, dar este gata să o continue vineri.
Potrivit agenţiei Infotag, organizatorii au anunţat despre acest lucru la finalul mitingului de joi, care a adunat câteva mii de persoane în faţa clădirii Parlamentului.
“Cerem demisia Guvernului şi dizolvarea Parlamentului. Acest Parlament ar trebui să adopte o lege bugetară în beneficiul cetăţenilor, şi nu să limiteze puterile preşedintelui, pentru care a votat o majoritatea absolută a cetăţenilor la alegeri – aproximativ un milion de cetăţeni. Astăzi le-am arătat acestor hoţi din Parlament unde este locul lor. Dacă vor încerca din nou să ignore voinţa oamenilor, vom ieşi la protest şi mâine”, a spus Igor Grosu la final de protest.

El a îndemnat concetăţenii “să fie pregătiţi să apere democraţia” şi a cerut “să protejeze sănătatea şi să respecte măsurile de securitate în contextul pandemiei”. El a subliniat că “opoziţia va rezista până la capăt”.

Acţiunea de protest în faţa Parlamentului a durat aproximativ trei ore şi jumătate.

Potrivit estimărilor poliţiei, aproximativ o mie de cetăţeni au participat, conform organizatorilor, peste zece mii. Manifestanţii s-au adunat în parcul din faţa Parlamentului, blocând şi bulevardul central al Chişinăului.

Traficul a fost complet blocat timp de aproximativ două ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata