PSRM nu va susține moțiunea, însă vrea anticipate. Declarația lui Dodon după ședința fracțiunii socialiștilor

1 136

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor (PSRM) nu va susține moțiunea de cenzură asupra activității guvernului Chicu.

Declarația a fost făcută de către președintele în exercițiu Igor Dodon, în seara de 22 decembrie, după ședința fracțiunii.

„Am vorbit despre ședința extraordinară a Parlamentului, planificată pentru 23 decembrie, în cadrul căreia urmează să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu. Deputații PSRM au decis că nu vor susține demiterea Cabinetului de Miniștri, dar și-au reiterat poziția privind necesitatea dizolvării Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate”, a menționat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu, care este pe final de mandat a mai scris pe pagina sa de Facebook că membrii fracțiunii vor continua discuțiile în vederea identificării unei soluții optime pentru lansarea procedurii de dizolvare a Parlamentului.

Miercuri, 23 decembrie, la ora 15:00, Parlamentul se va convoca în ședință plenară pentru a examina moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova. Moțiunea de cenzură a fost depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și a fost semnată de 34 de parlamentari.

1 Comentariu
  1. SeVeN spune

    Prin demagogia sa mai că diareică şi făţărnicia politică, adusă până la absurd, până la demenţă, dar lipsită de orice logică elementară, acest Dodon arogant, înfumurat, fudul etc şi umflat în pene „curcan” – caracteristica elocventă, dată lui de Usatâi, i se potriveşte de minune – pretinde, probabil, la slava cunoscutului din istorie Lev Troţki, care, în 1918, în cadrul negocierii tratatului de la Brest-Litovsk, ar fi spus următoarele: „Ни мира, ни войны, а армию распустить”. Adică, fracţiunea PSRM nu va susține moțiunea de cenzură, de o transmitere civilizată a puterii către noua echipă a Maiaei Sandu – nici vorbă, guvernul actual, prin manevrele sale de ultimă oră, îşi autoparalizează activitatea, cu cine efectiv va putea să conlucreze noul preşedinte la începutul mandatului dânsei – chiar nu e clar. Şi iată că, creînd intenţionat, conştient acest haos, această debandadă la nivelul autorităţilor centrale ale statului, dodoniştii spun că vor alegeri anticipate. Aş zice că Iuda poate fi considerat mai onest în comparaţie cu aceşti mizerabili dodonişti…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata