RAPORT | Dodon nu și-a onorat nici jumătate din angajamentele asumate în 2016

epa06115233 President of Moldova Igor Dodon gestures during a media briefing on the visit of Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin at the State Residence in Chisinau, Moldova, 28 July 2017. Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin's visit to Moldova was cancelled when Romanian authorities prevented his flight from entering Romanian airspace enroute to Moldova. Rogozin is part of a 'blacklist' of Russian diplomats who have a travel ban in the EU. EPA/STR
0 74

Câteva din promisiunile Președintelui Igor Dodon nu au presupus o schimbare a stării de lucruri, cum ar fi asigurarea statutului de neutralitate a țării, protejarea ortodoxiei sau menținerea regimului fără vize. Cel puțin acestea sunt observațiile făcute de platforma deFACTO. Pe parcursul celor 4 ani de mandat a lui Igor Dodon, echipa de voluntari a platformei a monitorizat constant acțiunile întreprinse de Șeful statului și atribuțiile de care a făcut uz acesta pentru a-și îndeplini angajamentele date alegătorilor în campania electorală din 2016. Conform metodologiei de monitorizare elaborate de paltforma deFacto, promisiunile electorale sunt propunerile care presupun o schimbare a stării de fapt. Atât timp cât nu au fost tentative de a schimba situația, Președintele nu a fost în situația să întreprindă careva măsuri pentru a îndeplini aceste promisiuni, astfel deFacto a clasat aceste promisiuni drept nerealizate.

Platforma deFacto prezintă într-un raport 4 blocuri de promisiuni ale președintelui: BLOCUL 1: Statalitate și Neutralitate; BLOCUL 2: Identitate moldovenească; BLOCUL 3: Economie puternică, dreptate socială; BLOCUL 4: Relații de prietenie cu Rusia, protejarea ortodoxiei.

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata