Re-rusificarea R.Moldova | Vot final pentru un „statut special” oferit limbii ruse

1 96

Cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua PROIECTUL de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a mulțumit deputaților pentru susținerea acestuia: ”În calitate de reprezentant al minorității etnice, vreau să asigur că acest proiect nu dezbină societatea, ci dimpotrivă contribuie la o mai bună înțelegere și la coeziunea socială”.

De asemenea, a fost accentuată necesitatea studierii limbii de stat, ceea ce este important pentru unitate în societate și consolidarea statalității.

De precizat că potrivit proiectului, cunoașterea limbii ruse ar urma să devină obligatorie pentru funcționarii de stat, și asta pentru că cei din urmă vor fi obligați să răspundă la cererile cetățenilor în limba în care a fost făcută adresarea.

 

 

sursa: deschide.md

1 Comentariu
  1. SeVeN spune

    De unde s-au luat tocmai 55 de voturi? Oare „coaliţia ŞorDon” întruneşte atâţia deputaţi? Din câte ştiu; nu. Şi atunci, chiar e interesant, cine, de rând cu aceşti kremlinovici antiromâni agresivi – ba, uneori, aş zice, şi turbaţi, au îndrăznit să voteze pentru, re-rusificarea R.Moldova, revenirea, realmente, la jalnicul statut al limbii române, existent în anii de până la 1991? Care potlogari, care lepădături antinaţionale , cum îi cheamă???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata