Reacția Ambasadei SUA cu privire la abrogarea legislației ce viza vânzarea Stadionului Republican Statelor Unite

0 93

Statele Unite regretă și critică adoptarea de astăzi a legislației de abrogare a Legii nr. 151 din 2018, ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou Complex al Ambasadei. Declarația a fost publicată pe pagina oficială a Ambasadei SUA la Chișinău.

„Statele Unite au negociat în bună-credință cu guverne succesive ale Republicii Moldova timp de peste un deceniu achiziția terenului. Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și Republica Moldova”, se arată în anunț.

„Statele Unite sunt pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău, creând sute de locuri de muncă, sprijinind afacerile locale și revitalizând economia Chișinăului. După cum am spus în mod constant, orice nouă construcție pe acest teren va respecta semnificația lui culturală și istorică. Îndemnăm autoritățile Republicii Moldova să regândească acest pas și să-și onoreze obligațiunile asumate în urma negocierilor”, mai scrie Ambasada SUA la Chișinău.

Precizăm că, astăzi, 3 decembrie, deputații PSRM-Șor au votat ca terenul fostului stadion Republican să fie întors în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia să fie construite doar obiective sportive culturale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata