Reacția Arinei Spătaru după ce Gheorghe Cavcaliuc a acuzat-o că ar fi comandat dosarul penal pe numele liderului PACE de la Sângerei

0 99

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Arina Spătaru a venit cu o reacție după ce liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc,

a acuzat-o că ar fi comandat pornirea dosarului penal pe numele liderului teritorial al PACE, Tudor Balan, scrie tv8.md.

Spătaru susține că nu îl cunoaște personal pe procurorul de la Sângerei  și că acesta nu i-a fost coleg de liceu, așa cum afirmă Cavcaliuc,

iar singurul mod în care a intervenit în acest caz, a fost un demers către Procuratură. Potrivit Arinei Spătaru, pretinsele probe prezentate astăzi de Cavcaliuc

într-o conferință de presă,  nu sunt decât niște „mâzgâlituri profesionale”.

Mai jos citiți declarația deputatei Arina Spătaru

„Ascult faimosul exemplu de așa-numitele alunecări freudiene în discursul ciocănitor a lui Cavcaliuc și constat faptul că astăzi, la propria sa conferință,

a devenit victima propriilor alunecări de limbă. Întâi a menționat Alina, apoi Galina, apoi Irina și la urmă Arina; aceste ferestre, care au apărut în subconștientul paceFascISTului Cavcaliuc, spun ceea ce nu intenționa să spună, dar vedeți că secretele reprimate în subconștientul sculei lui Plahotniuc azi au fost descoperite.

Tot ce a ascuns subconștientul său, în perioada 2014-2019, ani de slujbă în favoarea grupărilor criminale din R. Moldova, a ieșit astăzi la suprafață.

Și aici nu este vorba doar despre modul de viață amoral. Ci și despre:

– Dosare la comandă; – Relații din tinerețe și de familie cu procurorii; – Deținuți politici; – Trafic de influență – Exces de putere; – Percheziții; – Telefoane ascultate; – Gaze lacrimogene; – Abuz de putere; – Etc.

Astăzi, la fel ca și pe vremuri, a ieșit cu probe desenate pe genunchi, care de fapt l-au prezentat așa cum este el.

Și pentru a-i corecta mâzgâliturile profesionale, declar următoarele:

  1. Nu cunosc cine-i procurorul din Sîngerei, nu am relații cu el, nici de familie, nici din tinerețe;

  2. Liceul meu din Bălți, pe care l-am absolvit este Mihai Eminescu și Alecu Russo este Universitatea de Stat din Bălți, la care am finalizat studiile de master în 2018 (Facultatea de Economie);

  3. Președintele OT Bălți a Platformei DA este colegul meu, Valeriu Tăbîrță;

  4. Demersul meu oficial către Procurorul General, pe care l-am făcut ieri dimineață și care este plasat pe site-ul meu arinaspataru.md , este unicul instrument prin care am comunicat cu instituția Procuraturii în vederea elucidării tuturor faptelor care au dus la traumele colegului meu, Tudor Tutunaru;

  5. Renumita postare, scrisă la 15:16, a fost bazată pe informația publică și faptul că i-am menționat pe Balan și Straciuc demonstrează că îi cunosc din mai multe plângeri pe care le-am primit de la locutorii orașelor Bălți și Sîngerei pe acțiunile lor, cel puțin imorale;

  6. Videoul, cu care așa de mult triumfa Cavcaliuc și paceFASCIȘTII lui pe data de 6 aprilie seara, demonstrează cu lux de amănunte că cei care l-au atacat pe colegul meu, Tudor Tutunaru, i-au provocat INTENȚIONAT vătămare corporală și era evident că procurorii trebuie să vină după ei ca să clarifice toate circumstanțele.

Doar un lucru m-a supărat în parapraxisul lui Cavcaliuc: nu mi-a dedicat o poezie. Poate, în cazul dat, era mai reușită”, a scris Arina Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a adus acuzații grave în adresa deputatei Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Arina Spătaru. Cavcaliuc a declarat că dosarul penal pornit de Procuratura raionului Sîngerei ar fi fost inițiat la comanda deputatei Spătaru, cerând ridicarea imunității parlamentare. Mai mult ca atât, liderul PACE susține că Tudor Balan, cel care a fost reținut după ce l-a stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant, este un deținut politic.

Membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA).

Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Arina Spătaru, deputata PPDA a venit cu o reacție în acest sens. Aceasta condamnă atacul asupra lui Tudor Tutunaru și susține că funcționarul riscă să își piardă vederea din cauza soluției cu care a fost stropit.

Ulterior, și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a comentat incidentul. Potrivit lui, acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Sângerei anunță că a pornit un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Ulterior, la 7 aprilie, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata