Reacția „Avia Invest” SRL la amenda de 31,63 miloane lei aplicată companiei de către Consiliul Concurenței

0 79

„Avia Invest” SRL vine cu o reacție la decizia Consiliului Concurenței prin care a sancționat întreprinderea cu 31,63 miloane lei amendă „pentru abuz de poziție dominantă pe piața de furnizare a serviciilor de acces la infrastructura și facilităților aeroportuare companiilor de handling la sol, în limita teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău”. Avia Invest consideră că Consiliul Concurenței a luat o decizie absurdă și ilegală, scuipând pe practica judecătorească.

Avia Invest preciează că Consiliul Concurenței luat această decizie în urma unei investigații extinse în perioada anilor 2015-2019. Plângerea a fost depusă de compania MGH Ground Handling, care deservește la sol zborurile aeriene. Această companie încerca să obțină un contract de arendă cu Avia Invest a unui teren pe teritoriul Aeroportului pentru o perioadă de trei ani.
Avia Invest subliniază că gestionarul aeroportului – inclusiv Aeroportul Internațional Chișinău în calitate de întreprindere de stat, până la concesionare, cât și Avia Invest, după concesionare, nu a semnat cu nimeni astfel de contracte, pentru o perioadă mai mare de un an. Dar MGH Ground Handling a încercat în mod deliberat să obțină o soluție care contravine înțelegerilor convenite anterior. Potrivit Avia Invest, cel mai important este faptul că anterior Consiliul Concurenței a efectuat același tip de investigații, de asemenea, în baza plângerilor depuse de MGH Ground Handling. Și atunci a decis să penalizeze Avia Invest pentru așa-numita poziție dominantă pe piață. Avia Invest a atacat decizia respectivă în judecată și a obținut câștig de cauză în instanțele de toate nivelele. Atât Judecătoria, cât și Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție i-au dat câștig de cauză companiei Avia Invest și au anulat decizia Consiliului.
Cu toate acestea, potrivit Avia Invest, Consiliul Concurenței protejează din nou MGH Ground Handling și, în pofida tuturor normelor, încearcă să oblige Avia Invest să încheie cu această companie un contract pe un termen de tocmai șapte ani.
Compania califică decizia Consiliului Concurenței drept absurdă și ilegală și consideră că atât Consiliul, cât și toate structurile și instituțiile de stat, trebuie să se conducă de unul din cele mai importante principii juridice – puterea deciziei judecătorești. Avia Invest își exprimă speranța că membrii Consiliului vor reveni asupra acestei decizii ilegale și o vor anula benevol. În caz contrar, Avia Invest susține că se va adresa din nou în instanța de judecată și sunt siguri că li se va face dreptate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata