Reacția lui Andrian Candu după ce a fost scos din cursa pentru prezidențiale

0 146

Comisia Electorală Centrală a refuzat astăzi înregistrarea președintelui formațiunii ”Pro Moldova”, Andrian Candu, în cursa pentru fotoliul de șef al statului, pe motiv că nu ar fi colectat un număr suficient de semnături din toate raioanele, așa cum prevede legea. Potrivit CEC, grupul său de inițiativă a adunat câte cel puțin 600 de semnături numai din 12 unități administrativ-teritoriale, iar cele colectate din restul 17 raioane nu întrunesc cerințele legale, potrivit unui comunicat al CEC.

Adrian Candu  a declarat că va ataca decizia în instanța de judecată. El a acuzat Autoritatea Electorală de faptul că i-a încălcat dreptul de a candida și a acuzat guvernarea de fraudarea alegerilor.

Această Comisie Electorală, prin cinci membri ai săi controlați și manipulați politic, a încălcat cele mai fundamentale drepturi, dreptul de a fi ales și dreptul de a alege. Au scuipat și au aruncat la WC, că am văzut cum fac socialiștii mai pe nou, 25 de mii de semnături… Frica pe care o are Igor Dodon e atât de mare că a ajuns până aici la Comisia Electorală Centrală și să influențeze cinci membri ai comisiei. De astăzi, începând cu această dată putem considera că alegerile pentru președintele R. Moldova sunt fraudate”, a declarat Adrian Candu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata