Reacția lui Candu, după ce CEC a refuzat înregistrarea candidaturii sale

0 272

Andrian Candu, candidatul înaintat de partidul Pro Moldova pentru alegerile prezidențiale din acest an, avertizează Comisia Electorală Centrală, după ce astăzi nu a fost înregistrat în cursa pentru fotoliul de președinte. Candu spune că acțiunile CEC sunt abuzive și că va ajunge și la CtEDO pentru a-și apăra drepturile.

„Andrian Candu are interesul cel mai mare să fie candidat și să lupte împotriva voastră. Dar vă atrag atenția, în cazul în care o să abuzați, îmi dezlegați mâinile să fac multe alte chestiuni și îmi voi face dreptatea până, inclusiv, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Și o să demonstrăm că abuzați rău intenționat și că, de fapt, acționați la indicații politice”, a declarat Candu, după ședința CEC.

Potrivit lui, refuzul de a fi înregistrat un candidat este o încălcare gravă a unor drepturi fundamentale și se pune în pericol întregul exercițiu electoral.

Politicianul susține că drept motiv pentru a nu-l înregistra este faptul că în unele raioane nu s-a atins pragul de 600 de semnături pe care îl prevede legislația. „Au început să descalifice sau să anuleze semnăturile astfel încât, în unele raioane, nu au ajung câteva semnături până la 600”, a precizat Candu.

„Unii membri ai CEC sunt foarte rău intenționați și special fac în așa fel încât candidatul Andrian Candu să nu fie înregistrat. Să refuze înregistrarea pe motive foarte tehnice și foarte subiective și interpretate cu rea intenție. Avem impresia că aceasta se face intenționat pentru că Andrian Candu și echipa Pro Moldova a ajuns un pericol pentru președintele Igor Dodon”, a precizat președintele Pro Moldova.

CEC nu a putut decide astăzi dacă Andrian Candu poate fi înregistrat oficial drept candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Asta pentru că au apărut mai multe erori în listele pentru colectarea semnăturilor. Astfel, CEC se va întruni mâine la 15.00 pentru a continua dezbaterile.

Andrian Candu împreună cu Sergiu Sârbu au prezentat astăzi CEC-ului 25 mii de semnături colectate din 30 localități din țară. Dintre acestea peste 18.000 au fost validate de către CEC.

🔴 LIVE despre ședința CEC în care a fost discutat subiectul privind înregistrarea în cursa electorală

Am cerut schimbarea lui Maxim Lebedinschi, cu un membru CEC mai puțin influențat de preferințe pentru anumiți viitori candidați. Raportul la CEC a acestui membru a fost ostil PRO MOLDOVA și surd la obiecțiile și probele prezentate de noi. Vii sunt morți și morții se învârt în mormânt dacă sunt trecuți prin sistemul de verificare Alegeri și aceasta este cu adevărat o problemă mare și la această etapă și la etapa următoare în scrutin. CEC a luat o pauză și sper că nu vor ignora semnăturile a 25 de mii de alegători.

Опубликовано Andrian Candu Четверг, 17 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata