Reacția lui Igor Dodon după decizia de azi a Curții Constituționale: Curtea practic a săvărșit azi o lovitură constituțională

0 145

Curtea practic a săvărșit azi o lovitură constituțională, schimbându-și propria poziție din 23 februarie.

Decizia de azi transformă Moldova din Republică Parlamentară în Republică Prezidențială, când decizia finală o are președintele și nu Legislativul.

Este reacția lui Igor Dodon după decizia de astăzi a Curții Constituționale.

“Cu părere de rău, decizia de azi va avea efecte negative asupra jurisprudenței constituționale, dar și asupra cetățenilor.

Mâine vom convoca ședința organelor de executive și vom lua decizii referitor la pașii de mai departe, însă poziția noastră rămâne neschimbată:

Cei care vor arunca țara în alegeri în aceste condiții își iau responsabilitatea pe umerii lor a vieților care vor fi pierdute în urma epidemiei.”, a mai adăugat Igor Dodon.

Amintim că, decretul reședintelui Maia Sandu prin care Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier este constituțional.

Hotărârea a fost luată de către Curtea Constituțională după examinarea în fond a sesizării venite din partea a patru deputați socialiști.

Hotărârea Înaltei Curți este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare din momentul pronunțării.

 

 

sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata