Reacția lui Pavel Voicu, la acuzațiile cu privire la contrabanda de țigări

0 195

Ministrul MAI, Pavel Voicu, a venit cu o reacție, după ce fostul director al Întreprinderii de Stat Moldatsa, Sorin Stati, în cadrul unei emisiuni la JurnalTV, l-a acuzat că ar fi implicat într-o schemă de contrabandă masivă cu țigări prin R.Moldova și Transnistria și care sunt importate din China, Emiratele Arabe Unite, Belarus, iar ulterior exportate în UE, scrie sursa citată.

Solicitat telefonic, Pavel Voicu, a declarat pentru Deschide.MD că aceste acuzații trebuie să includă probe, iar în momentul în care există probe, să fie făcute adresări oficiale la instituțiile competente și responsabile de combaterea contrabandei, dacă există temei legal de investigații ample.

„Cu regret, nu este prima dată când unele personaje interesate „să ducă în eroare opinia publică” și să sustragă atenția, fac dreptate la televizor, iar când sunt chemați să depună mărturii, nu sunt de găsit, sau spun că au auzit de undeva. Tocmai de asta, pentru că sunt vizat și eu în aceste falsuri, am să dispun colegilor de la SPIA să se autosesizeze pe acest caz și să verifice minuțios toate datele. Noi suntem instituția care întreprindem măsuri de prevenire și combatere a acestui fenomen, în colaborare cu Serviciul Vamal și PCCOCS, iar cifrele spun că avem rezultate mai bune comparativ cu anul trecut”, susține Voicu.
Ministrul MAI a mai menționat că aceste acuzații nejustificate au menirea să denigreze atât imaginea sa în calitate de ministru, cât și a Ministerului pe care îl conduce.

„Îndemn persoanele care dau dovadă de curaj în platourile televiziunilor să meargă cu toate informațiile de care dispun la Procuratură și dacă acestea se adeveresc, atunci să fie comunicat societății, astfel, comentăm doar zvonuri și uităm de procesele cu adevărat importante din această țară”, a declarat Pavel Voicu.

Potrivit lui Sorin Stati, capul schemei ar fi un principal finanțator al PSRM, iar implicat ar fi și ministrul de interne, Pavel Voicu.

„Din informațiile pe care eu le dețin, care vin atât de la poliție, de la contrabandiști, de la SIS, eu nu reușesc să le verific pe deplin, dar ar fi vorba despre domnul Vâlcu, care ar fi unul din finanțatorii principali ai PSRM-ului, el este centrul operațional, anume toate schemele, atât Andronache cât și Nichiforciuc, cu temele lor de contrabandă, lucrează sub Vâlcu.

În logistica contrabandei este implicat și mi s-a confirmart de la unii angajați SIS, și Artur Gumeniuc, deoarece el are cumătri, fini în toate punctele poliției de frontieră. Băieții de la poliția de frontieră mi-au relatat că atunci când sunt transportate loturi de țigări de contrabandă din Transnistria pe teritoriul controlat de autoritățile noastre pe punctele de trecere, deci din cadrul MAI intenționat se schimbă graficul poliției rutiere ca nu cumva vreun camion să fie reținut. Iar dacă sunt reținute, problema se rezolvă repede, indicația vine direct de la ministrul Pavel Voicu.

Domnul Voicu are schema în toată logistica dată, în primul rând traseul este asigurat ca să nu fie poliția de patrulare. Dar uneori camioanele sunt reținute în România. Surselor mele le este frică să iasă cu dezvăluiri în public”, a punctat Sorin Stati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata