Reacția MAEIE, după ce Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut la Moscova

0 152

Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat în cazul reținerii lui Gheorghe Cavcaliuc și a colegilor săi.

Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE.

Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri.

“Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova”, se mai menționează în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata