Reacţia Maiei Sandu la acuzaţiile aduse de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

0 163

Într-un interviu cu Europa Liberă, preşedinta aleasă a Moldovei, Maia Sandu, a spus că o lupta împotriva corupţiei şi a „schemelor” ar putea fi eficientă şi prin aducerea mai aproape a regiunii transnistrene de Moldova.

Răspunzând criticilor aduse de Moscova, prin vocea şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, Maia Sandu a precizat că nu este nimic nou nici în poziţia sa – care a fost mereu poziţia Moldovei şi nu e nimic nou nici în poziţia Rusiei. În opinia Maiei Sandu discuţiile – care sunt necesare între Moscova şi Chişinău – trebuie duse „dincolo de schimbul de replici din spaţiul public” şi este ceea ce va intenţionează să facă.

Maia Sandu spune: „Sunt deschisă pentru discuţii şi pe acest subiect, şi pe alte subiecte care ţin de agenda noastră bilaterală, pentru că sunt şi alte subiecte”, precum cele economice şi comerciale, subiecte de protecţie socială pentru cetăţenii moldoveni care muncesc sau au muncit în Federaţia Rusa.
Toate aceste subiecte trebuie discutate” a spus Maia Sandu care a repetat că este deschisă pentru „o politică activă şi în interesul cetăţenilor pe partea de Vest şi pentru a avea o politica activă şi în interesul cetăţenilor şi pe partea de Est”.

Amintim că ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a acuzat-o pe Maia Sandu de iresponsabilitate, după ce aceasta a declarat că Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) trebuie să plece din Transnistria, deoarece se află acolo ilegal, iar misiunea de pacificare de pe Nistru trebuie transformată în una civilă, cu mandat internaţional, sub egida OSCE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata