Reacția Platformei DA la apelul PLDM de a constitui bloc electoral pentru prezidențiale

0 46

Platforma Demnitate și Adevăr anunță printr-un comunicat că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidartitate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă.

În contextul dat, Platforma DA aduce aminte că încă din 2016 a fost pentru unificarea forțelor de dreapta, iată de ce a și spijinit un candidat unic pro-european.
„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene”, se arată în reacția Platformei DA.
Totodată, Platforma aduce aminte că la sfârșitul anului trecut a popus identificarea și sprijinirea unui candidat unic al opoziției pro-europene, însă această soluție nu a fost ageată de PAS.
„Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre. Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se mai spune în reacția Platformei DA.
Amintim că, astăzi, 19 august, PLDM a expediat o invitație în adresa PAS și Platforma DA „în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate”.

PAS sugerează că propunerea este una întârziată, așa cum partidul are deja candidat la alegeri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata