Reacția PSRM la apariția imaginilor cu președintele raionului Fălești, prins beat la volan

0 772

Partidul Socialiștilor vine cu o reacție după ce membrul formațiunii, președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost prins băut la volanul automobilului de serviciu de către jurnaliștii NordNews. Potrivit reprezentanților PSRM, urmează să aibă loc „o întâlnire” cu Sergiu Fîntînă pentru a discuta cazul, iar dacă se va adeveri faptul că acesta se afla în stare de ebrietate, formațiunea promite „acțiuni conforme statutului” partidului. Totodată, socialiștii vin și cu acuzații în adresa jurnaliștilor NordNews care l-au „filat” pe președintele raionului Fălești, scrie sursa citată.

„În legătură cu cazul președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, sunt câteva elemente la care trebuie să atragem atenția. Mai întâi de toate, PSRM cheamă toți cetățenii la responsabilitate, indiferent de culoarea politică ori funcția deținută. Conducerea mijlocului de transport, după consumarea băuturilor alcoolice, este nu doar interzisă, dar și condamnabilă. Urmează să avem o întâlnire cu președintele raionului Fălești, pentru a afla detaliile cazului dat și dacă într-adevăr era la volan sub influența alcoolului. În funcție de informațiile obținute vor urma acțiuni conforme statutului formațiunii noastre.

În același timp, PSRM condamnă și acțiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiștii. Din păcate, în ultimele luni vedem tot mai multe acțiuni ilegale de filaj, cu ulterioară implicare a unor media angajate politic. Facem apel la oponenții politici, dar și la cei care sunt implicați în aceste acțiuni abuzive, să renunțe la ele. În caz contrar, sunt pasibili de tragere la răspundere pentru acțiunile ilegale”, se menționează în comunicat.

Amintim că președintele socialist al raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost prins marți, 24 noiembrie, băut la volan de către jurnaliștii NordNews. Inițial acesta a fost suprins la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stația PECO. Alesul poporului a negat cu vehemență că ar fi servit alcool înainte să se așeze la volanul mașinii, deși jurnaliștii NordNews au simțit un puternic miros de alcool în caroseria mașinii. Echipa de filmare a solicitat în repetate rânduri intervenția unui echipaj al poliției de patrulare, dar fără rezultat. Apelurile au fost efectuate la ora 18:26 și 18:51.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata