Reacția Rusiei la declarația lui Stoltenberg: Trupele pacificatoare rusești se află în Transnistria în mod legal

0 92

Ministerul rus de Externe consideră că trupele pacificatoare rusești se află în Transnistria în mod legal. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvând al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, comentând declarațiile secretarului general NATO Jens Stoltenberg că Rusia ar fi încălcat integritatea teritorială a Moldovei.

„Am crezut că NATO are surse fiabile de informații în „vecinătatea alianței”, așa cum a spus Stoltenberg, și că aceste surse i-ar putea spune despre acordurile ruso-moldovenești relevante în acest sens”, a spus Zakharova joi, 3 decembrie, într-un briefing, citată de TASS. „Rămânerea contingentului militar rus, care face parte din forțele comune de menținere a păcii desfășurate acolo și asigură protecția depozitelor din satul Kolbasna, se realizează pe bază legală. De 28 de ani de existență, operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru și-a dovedit eficacitatea, asigurând în mod fiabil pacea și stabilitatea în regiune”, a adăugat aceasta.

Zaharova a mai subliniat că Rusia se angajează să îndeplinească cu strictețe, de către contingentul său militar, mandatul și sarcinile operațiunii de menținere a păcii: „Plecăm de la presupunerea că acest subiect se află în planul relațiilor bilaterale ruso-moldovenești”.

„Aș dori să-l sfătuiesc pe secretarul general NATO să aibă grijă de membrii săi, în primul rând de Statele Unite și de prezența ilegală a acestora, de exemplu, în Siria”, a adăugat Zaharova.

Amintim că, pe 2 decembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Federația Rusă încalcă integritatea teritorială și suveranitatea R. Moldova prin prezența sa militară în regiunea transnistreană.

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata