Reacțiile fruntașilor Platformei DA după prezentarea rezultatelor alegerilor

0 135

Mai mulți candidați ai Platformei DA la alegerile parlamentare au venit cu reacții în legătură cu neaccederea partidului în Parlament și cu victoria sigură foștilor parteneri din Partidul Acțiune și Solidaritate, scrie deschide.md.

Alexandru Slusari scrie pe pagina sa de Facebook că „cetățenii au aplicat formula unui vot util. Este dreptul Oamenilor. O felicit pe doamna Sandu. În mare parte este victoria dumneaei.

„Este un rezultat inedit pentru partida proeuropeană și responsabilitatea enormă pentru colegii de la PAS. Alta șansa de a reseta fundamental țara, probabil, nu va fi. Platforma DA pleacă din Parlament cu capul sus și cu averile, cu care am venit. Am fost mândru să conduc cea mai activă fracțiunea din legislativul precedent, care în toata perioada de mandat și-a păstrat verticalitatea. Mă bucur nespus că voi avea mult mai mult timp pentru Familia mea dragă, care este cel mai scump lucru pentru mine”, a scris Slusari.

Candidatul Igor Munteanu amintește că „unul dintre cei mai iubiți președinți americani, Abraham Lincoln, a fost întrebat odată cum se simte după pierderea alegerilor. Acesta a răspuns scurt, în stilul lui înțelept și pilduitor. El a spus, ”eu mă simt ca un copil, care și-a zdrelit piciorul în întuneric, dar sunt prea bătrân să plâng și mă doare prea tare ca să râd”.

„Este exact felul în care am simțit și eu ziua de ieri. Dar pentru că marile probleme și provocări încep imediat după ziua alegerilor, vreau să-i felicit pe colegii noștri de la PAS cu scorul luat în acest scrutin. Și s-o felicit și pe Dna Maia Sandu cu majoritatea politică pe care și-a dorit-o. Ați muncit mult, ați primit mult. De acum înainte veți avea de gestionat această uriașă responsabilitate în ciuda tuturor tentațiilor, în beneficiul tuturor cetățenilor! Vă doresc în nume personal să nu vă zdreliți picioarele în întuneric”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul deputat Dinu Plângău i-a îndemnat pe colegii săi să nu fie triști, ci mândri pentru tot ce au făcut.

„Sunteți extraordinari și-n raport cu domniile voastre respectul meu nu se măsoară în procente. Acum, strângem rândurile și încercăm să demonstrăm performanță la nivel local sau civic! PAS, felicitări! Aveți o responsabilitate enormă. Prieteni, pe curând!”, a scris Plângău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata