Record de spitalizări în Polonia. Guvernul extinde restricțiile

0 23

Polonia va extinde până pe 18 aprilie aplicarea măsurilor anticoronavirus aflate în vigoare, având în vedere presiunea ridicată existentă asupra sistemului sanitar, a anunțat miercuri ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

Polonia va extinde restricțiile COVID-19 până pe 18 aprilie, a declarat miercuri ministrul Sănătății, în timp ce țara se luptă să facă față unui al treilea val de infecții despre care autoritățile se tem că ar putea fi agravate de circulația oamenilor de Paște.

Aproape 90% din cazurile de COVID-19, raportate în Polonia, sunt cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, potrivit oficialului din Sănătate. “Un număr record de aproape 34.500 de persoane sunt spitalizate şi urmează un tratament împotriva COVID-19, potrivit statisticilor publicate miercuri. Peste 3.300 de pacienţi necesită ventilaţie artificială, ceea ce înseamnă aproximativ 80% din capacitate. Este un nivel periculos.”, a anunțat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

Aproape 15.000 de cazuri noi de coronavirus şi 638 de decese asociate COVID-19 au fost raportate, miercuri, în Polonia. Bilanţul total al deceselor a ajuns la 55.703. Scăderea uşoară a numărului de cazuri înregistrată recent nu este cu toate acestea suficient de accentuată pentru a garanta relaxarea restricţiilor, a spus Niedzielski.

La sfârşitul lui martie, Polonia a permis accesul în magazine unui număr limitat de persoane, a închis saloanele de coafură şi cosmetică, precum şi grădiniţele şi centrele de îngrijire. Grădinițele, centrele comerciale, hotelurile, cinematografele și teatrele rămân închise.

 

 

sursa: rfi.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata