Recorduri de infectări cu coronavirus în Europa. Unde sunt anunțate noi restricții

0 105

Marea Britanie și Franța au înregistrat noi recorduri de infectări cu coronavirus în 24 de ore, în timp ce Irlanda a raportat o ”escaladare semnificativă” a cazurilor.

 

Marea Britanie a raportat sâmbătă 12.872 de noi cazuri COVID-19, o cifră zilnică record, guvernul invocând pentru acest bilanţ ridicat o întârziere de raportare şi afirmând că cifrele din zilele următoare vor include cazuri suplimentare, transmite Reuters.

Site-ul guvernului a informat că o problemă tehnică a întârziat publicarea anumitor noi cazuri de COVID-19.“Aceasta înseamnă că totalul raportat în zilele următoare va include câteva cazuri suplimentare din perioada cuprinsă între 24 septembrie şi 1 octombrie, crescând astfel numărul de cazuri raportate”, conform sursei citate.

Bilanţul de 12.872 de cazuri zilnice de infectare aproape s-a dublat faţă de cele 6.968 raportate vineri, depăşind cel mai ridicat bilanţ zilnic anterior, de 7.143 de cazuri, înregistrat marţi, potrivit Agerpres.

Marea Britanie procesează în prezent, zilnic, peste 200.000 de teste COVID-19, comparativ cu mai puţin de 100.000 la începutul pandemiei.

Guvernul britanic a aunțat noi restricții în orașele Liverpool, Warrington, Hartlepool și Middlesbrough, unde au apărut noi focare de Covid-19. Aici se interzic ntâlnirile între persoane din gospodării diferite, precum și călătoriile, cu excepția celor esențiale.

Problema tehnică ar putea fi folosită de vocile critice care afirmă că executivul britanic a pierdut controlul asupra virusului pe fondul lipsei capacităţii de testare.

Numărul deceselor înregistrate în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv de COVID-19 a scăzut sâmbătă la 49 de la 66 în ziua precedentă.

Și Franţa şi-a depăşit sâmbătă recordul de infectări zilnice, cu un număr de 16.972 de cazuri înregistrate în 24 de ore, au anunţat autorităţile sâmbătă seară, relatează dpa.

Noul record vine la puţin peste o săptămână de la precedentul, înregistrat pe 24 septembrie, când Franţa a avut în 24 de ore 16.096 cazuri noi.

Până în prezent, Franţa a înregistrat în jur de 32.000 de decese legate de noul coronavirus de când a început pandemia.

Parisul şi suburbiile sale ar putea intra de luni în stare de alertă maximă pentru epidemia de coronavirus, dacă se confirmă avansarea epidemiei în regiune, a declarat joi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, relatează AFP.

Capitala franceză şi suburbiile sale au ″depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă″⁣, a declarat ministrul Véran, în cadrul unei conferinţe de presă. “Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, indicând că situaţia va fi revizuită duminică.

Purtarea măştii este obligatorie şi în exterior în multe oraşe franceze. În portul francez Marsilia, barurile şi restaurantele sunt complet închise. Şi la Paris există posibilitatea să se ia o astfel de măsură, în condiţiile creşterii numărului de cazuri noi de COVID-19, notează dpa.

Irlanda înregistrează o ”escaladare semnificativă” a numărului infecţiilor cu noul coronavirus, a declarat principalul oficial în domeniul sănătăţii din Irlanda, Ronan Glynn, după raportarea celui mai mare număr de decese zilnice provocate de Covid-19 din luna mai şi al treilea mare număr de cazuri zilnice înregistrate până în prezent, transmite Reuters.

La fel ca în restul Europei, în Irlanda are loc o creştere constantă a infecţiilor, de la sfârşitul lunii iulie, iar autorităţile au înăsprit restricţiile, interzicând activitatea restaurantelor în spaţii închise şi majoritatea deplasărilor către şi dinspre capitala Dublin, scrie News.ro.

Numărul de 613 cazuri noi de infecţii raportat sâmbătă este cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la sfârşitul lunii aprilie, când ţara se afla în carantină naţională. Alte 10 persoane au murit, iar numărul total al deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 1.810.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata