Regina Elisabeta este acuzată că a încercat să îşi ascundă averea. Cum răspunde Palatul Buckingham

0 46

Regina Elisabeta a făcut lobby la guvern cu succes pentru a fi modificat un proiect de lege, prin care Regina şi-ar fi ascuns avereea de public, anunţă The Guardian.

O serie de memorandumuri guvernamentale descoperite în arhivele naţionale arată că avocatul Reginei a făcut presiuni asupra miniştrilor să modifice legislaţia

pentru a împedica divulgarea acţiunilor pe care aceasta le deţine. În urma intervenţiei Reginei, guvernul a introdus o clauză în lege.

Aranjamentul, care a avut loc în anii 1970, a fost utilizat practic pentru a crea o societate comericală, susţinută de stat, care avea scopul de a masca investiţiile private ale Reginei până cel puţin în 2011.

Adevărata avere a ei nu a fost dezvăluită niciodată, deşi s-a estimat că ajunge la sute de milioane de lire sterline.

Răspunsul venit de la Palatul Buckingham

„Consimțământul este întotdeauna acordat de monarh acolo unde este solicitat de guvern. Orice afirmație că suveranul a blocat legislația este pur și simplu incorectă. Parlamentul decide dacă este necesar consimţământul Reginei, independent de Casa Regală, în chestiuni care ar afecta interesele Coroanei,

inclusiv bunurile personale şi interesele personale ale monarhului”, a spus un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata