Renato Usatîi anunță că Plahotniuc a părăsit SUA: Nu se mai poate întoarce acolo

0 265

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, primarul municipiului Bălți Renato Usatîi susține că Vladimir Plahotniuc s-ar afla în Turcia de mai bine de două săptămâni. Într-o postare publicată noaptea târziu pe pagina sa de Facebook, Usatîi a anunțat că a plecat într-acolo. Acesta nu a precizat de unde deține informația.

„Vladimir Plahotniuc se află în Istanbul din 10 septembrie. Zilnic desfășoară întâlniri cu politicienii moldoveni și cu intermediari de la Dodon pentru a continua să influențeze procesele politice din țara noastră. Plahotniuc a făcut câteva tentative de a ajuns pe teritoriul UE, pentru că în SUA nu se poate întoarce. Ieri cu prietenii am plecat din Moldova spre Turcia pentru a-l ajuta să găsească drumul spre procuratura moldovenească”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook noaptea târziu.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a precizat că va reveni mai târziu cu detalii la acest subiect.

Am solicitat un comentariu de la șefa serviciului de presă al președinției Carmena Sterpu, privind menționarea numelui lui Igor Dodon, dar nu am primit deocamdată un răspuns.

Amintim că, săptămâna trecută, avocatul Igor Popa a declarat că s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în SUA și că acesta i-ar fi spus că intenționează să se întoarcă în Republica Moldova până la sfârșitul anului.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a pierdut majoritatea parlamentară.

Pe 18 mai 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vladimir Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

În iulie, Procuratura Generală a anunțat că Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata