Renato Usatîi; „Declarația cu porumbelul și coțofana a fost inventată de Dodon pentru ca să nu-l mai numească kuliok și curcan”

0 123

Expresia parafrazată de președintele în exercițiu, Igor Dodon, „Nu schimbați porumbelul din mână pe coțofana de pe gard” ar fi fost inventată intenționat de șeful statului. Asta pentru că ultimul și-ar fi dorit ca în spațiul public să nu se mai discute despre video-ul cu pretinsa sacoșă cu bani (kuliok), făcut public de deputatul Platformei DA, Iurie Reniță.

„Acum kuliok îi spun și copii în școală. În pare rău că nu am patentat cuvântul „kuliok” în lată să fie scris. Declarația cu porumbelul și coțofana a fost inventată intenționat de către Dodon pentru ca să nu-l mai numească „kuliok” și curcan. Aici a fost un joc organizat”, a spus Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, scrie agora.md.

Declarația parafrazată a președintelui Dodon a fost spusă în primul său discurs din campania turului doi de scrutin, atunci când Igor Dodon a decis să adreseze un mesaj alegătorilor săi. Mesajul a încheiat un discurs dur la adresa contracandidatei Maia Sandu. Pe final, Igor Dodon s-a gândit să parafrazeze „o vorbă din popor”.

Precizăm că la 18 mai curent, deputatul Iurie Reniță a publicat imagini video cu Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și Serghei Iaralov, unde fostul democrat ar fi transmis o pungă cu calendar în care s-ar fi aflat bani „pentru salariile” socialiștilor.

Deputatul a sesizat de mai multe ori Procuratura Generală. În cele din urmă, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata